Gijzeling Franse Goodyear-fabriek afgelopen

Banden worden in brand geschreven vlak voor de Goodyearfabriek. - AFP ©AFP

De gijzeling van twee directeurs in een fabriek van bandenproducent Goodyear in het Noord-Franse Amiens door de werknemers is afgelopen. Ze zaten dertig uur vast omdat het personeel protesteerde tegen de sluiting van de site.

Sinds maandag werden de productie- en personeelsdirecteur vastgehouden in een vergaderzaal van de fabriek. Ze werden vastgehouden door de vakbonden. Een vakbondsafgevaardigde van CGT, de grootste vakbond in Frankrijk, kondigde aan dat ze gegijzeld zouden blijven tot er onderhandelingen kwamen over ontslagvergoedingen. Goodyear besloot de site te sluiten begin 2013. 

Volgens de vakbonden kregen de twee gegijzelde directeurs eten en drinken, konden ze communiceren met hun familie en waren ze vrij zich binnen de fabriek te bewegen. Ze mochten evenwel de fabriek niet verlaten. Na dertig uur greep de politie uiteindelijk in. 

Het is niet ongewoon in Frankrijk dat boze werknemers hun directie gijzelen. Onder meer bij Caterpillar, 3M en Sony werden in het verleden al directieleden voor bepaalde tijd opgesloten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud