GM wil een of meer fabrieken in Europa sluiten

GM-topman Dan Akerson wil verder snoeien in zijn Europees productie-apparaat - Foto AFP

De Amerikaanse autoreus General Motors (GM) wil een of meer fabrieken in Europa sluiten om het probleem van de overcapaciteit aan te pakken. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf bevestigd aan persagentschap AFP. Welke fabrieken op de wip zitten, is niet bekend.

De intentie tot sluiting is op tafel gelegd tijdens onderhandelingen met de vakbonden van GM-dochter Opel/Vauxhall. 'GM onderhandelt met de vakbonden om op duurzame wijze de capaciteit te verkleinen', aldus woordvoerder James Cain. Op de vraag of dat neerkwam op de sluiting van vestigingen, antwoordde hij: 'Ja, dat wordt nog onderhandeld.'

GM ging in het tweede kwartaal voor 400 miljoen dollar in het rood in Europa. Dat was een aanzienlijke toename vergeleken met de 256 miljoen die in het eerste kwartaal verloren ging.

Het is niet de eerste keer dat GM de kwestie van de overcapaciteit in Europa aankaart. Financieel directeur Dan Amman stipte in een conference call eerder al aan dat 'wanneer we naar de hele sector kijken, dan zeggen buitenstaanders dat er op lange termijn 5, 7 of 8 assemblagevestigingen dicht moeten'.

GM-topman Dan Akerson liet donderdag in een conference call met analisten optekenen dat hij hoopt om met de vakbonden in de herfst tot een akkoord te komen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud