Groen licht voor autodeelplatform BMW-Daimler

©DriveNow

De Duitse autoconstructeurs Daimler (Mercedes) en BMW zeggen alle reglementaire goedkeuringen op zak te hebben om vanaf volgend jaar een gezamenlijke autodeeldienst aan te bieden.

De Duitse autoreuzen kondigden begin dit jaar de fusie aan van hun autodeeldiensten DriveNow (BMW en Mini) en Car2Go (Mercedes en Smart) en hebben nu groen licht gekregen van zowel de Europese als de Amerikaanse concurrentiewaakhonden. Het Amerikaanse fiat viel dinsdag in de bus.

Dat maakt de integratie van beide diensten mogelijk vanaf 31 januari, zo melden ze in een gezamenlijk communiqué.

Het zal gaan om een 50-50 joint venture. De financiële details worden niet publiek gemaakt. Samen zijn DriveNow en Car2Go goed voor een vloot van 20.000 wagens die actief zijn in 31 steden. Ze beweren samen 4 miljoen gebruikers te hebben.

De alliantie is opmerkelijk, omdat BMW en Daimler al zowat een eeuw rivalen van elkaar zijn. 'We gaan niet samen auto's bouwen', zo beklemtoont mobiliteitsdirecteur Tony Douglas van BMW. 'Maar deze alliantie laat ons toe naar een hoger niveau te stijgen. DriveNow doet het behoorlijk, maar heeft alleen niet de kritische massa in de markt.'

In Brussel kampte DriveNow met rode cijfers. Door samen te werken hopen DriveNow en Car2Go minder wagens per stad nodig te hebben voor dezelfde dienstverlening.

Uber 

Het nieuwe gezamenlijke bedrijf zal ook parking- en taxidiensten samenbrengen, plus een oplaadservice voor elektrische wagens en de verhuur van elektrische fietsen. Met dat totale mobiliteitsaanbod hopen BMW en Daimler vooral in de steden een alternatief te zijn voor het Amerikaanse Uber.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud