Groene wagens vandaag al duurder

(foto: Bloomberg)

De overheidskorting voor milieuvriendelijke wagens vervalt al vanaf vandaag. Dat vernam De Tijd.

Wie nog snel een wagen wil bestellen om te profiteren van de korting op milieuvriendelijke wagens, is eraan voor de moeite. Formateur Elio Di Rupo (PS) en de onderhandelaars hebben afgesproken dat alleen bestelbonnen voor wagens tot en met 28 november gelden. Gisteren dus.

Wie snel een wagen in stock koopt die nog voor het jaareinde geleverd kan worden, krijgt de korting nog wel. Wie een wagen bestelt die nog gemaakt moet worden, kan niet langer rekenen op een korting.

De regering besliste enkele jaren geleden het gebruik van milieuvriendelijke wagens aan te moedigen. Daardoor kreeg ongeveer een derde van de wagens een korting die varieerde van 3 tot 15 procent. Wagens die minder dan 115 g/km uitstoten, konden rekenen op een korting van 3 procent, voor wagens die minder dan 105 g/km uitstoten bedroeg de korting 15 procent.

De autosector drong erop aan de maatregel te verlengen. Want in januari vindt het Autosalon plaats. Maar de onderhandelaars hadden daar geen oren naar. Dat zou leiden tot minder inkomsten in 2012. Bovendien konden ze niet anders dan de korting onmiddellijk af te schaffen. Anders dreigde er voor het jaareinde nog een stormloop die een gat in de begroting zou slaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud