Honda bevestigt sluiting Britse fabriek

De Honda-fabriek in Swindon heeft nog maar een goede twee jaar te gaan. ©REUTERS

De Honda-fabriek in het Britse Swindon moet in 2021 de deuren sluiten. Dat bevestigt de autofabrikant dinsdagochtend.

De geplande sluiting van de autofabriek lekte eerder al uit in de Britse media. Daar was sprake van 2022, maar Honda legt de sluitingsdatum in zijn persbericht nog een jaartje vroeger, in 2021.

Honda legt zelf niet de link met de brexit, de exit van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Het bedrijf zegt wel dat zijn Europese hoofdkwartier in het VK zal blijven.

Herstructurering

De Japanse automaker kadert de sluiting in een wereldwijde herstructurering van zijn autoproductie, die versneld moet overschakelen op elektrische wagens. Honda reageert daarmee naar eigen zeggen op ‘nooit eerder meegemaakte veranderingen in de wereldwijde automobielindustrie’.

In de fabriek in Swindon rollen 150.000 wagens per jaar van de band. Er zijn 3.500 mensen aan de slag.

Nissan

De sluiting is een nieuwe zware slag voor de Britse auto-industrie. Begin februari maakte Nissan nog bekend dat het niet langer van plan is het nieuwe model van de X-Trail in het Britse Sunderland te bouwen.

Ook de Turkse productie van Honda wordt tegen 2021 afgebouwd. Daar rollen jaarlijks nog 38.000 exemplaren van de sedanversie van de Honda Civic van de band.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud