'Honda sluit Britse fabriek in 2022'

Een truck geladen met Honda's verlaat de terreinen van de Japanse autobouwer in Swindon. ©REUTERS

De Japanse autoproducent Honda stopt zijn autoproductie in het Britse Swindon in 2022, meldt de Britse zender Sky News maandag. 3.500 jobs staan op de tocht.

Volgens Sky News zal Honda het nieuws dinsdag aankondigen. Honda heeft nog niet op de berichtgeving gereageerd. 'Aangezien het om een speculatie gaat, geven we daar geen commentaar op', was de reactie van een woordvoerster van het ministerie van Economie. Ook de publieke omroep BBC heeft weet van de geplande sluiting.

Honda bouwde vorig jaar net iets meer dan 160.000 wagens in zijn Britse vestiging. Dat was goed voor iets meer dan 10 procent van alle wagens die vorig jaar in het VK werden geproduceerd.

Nissan

Honda verklaarde vorig maand dat het zijn Britse activiteiten gedurende zes dagen in april zal stopzetten om de grensproblemen op te vangen die na het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU worden verwacht. Het zei ook voorraden op te bouwen om te voorkomen dat de productie of levering van auto's zou worden verstoord.

Eerder deze maand maakte Nissan, een andere Japanse constructeur, bekend dat het zijn X-trail-terreinwagen dan toch niet gaat produceren in zijn fabriek in het Noord-Engelse Sunderland. Daar werken vandaag 7.000 mensen.

Na de brexit zal de uitvoer van auto's naar de EU duurder worden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud