Honderdtal banen bedreigd bij Interparking

©Dieter Telemans

Het gaat om een kwart van de 360 banen in België. De jobs staan op het spel in Antwerpen, Brussel en Zaventem.

Corona speelt Interparking parten. In Zaventem staat het vliegverkeer op een laag pitje. Uitzicht op herstel op de korte of middellange termijn is er niet, zei CEO Roland Cracco aan Belga.

'De stad Brussel voelt sterk de gevolgen van Covid-19. De Europese ambtenaren zijn er niet heel actief meer en de pendelaars zijn weggetrokken omdat ze thuiswerk verkiezen.'

De procedure-Renault wordt opgestart met alle respect voor het sociaal overleg.
Roland Cracco
CEO Interparking

Speelt volgens de Interparking-topman ook een rol: het Brusselse beleid dat verplaatsingen met de wagen naar de stad ontmoedigt. Denk aan de aangekondigde stadstol, de beperking van de toegang tot de stad of rijbanen die fietspad worden. In Antwerpen 'heeft de nachtklok de aantrekkelijkheid van de stad verminderd.'

Tot slot speelt behalve het coronavirus ook de digitalisering mee. 'We kunnen nu parkings vanop afstand beheren', aldus Cracco.

Procedure-Renault

De intentie tot collectief ontslag werd maandagavond door de directie aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad. 'De procedure-Renault wordt opgestart met alle respect voor het sociaal overleg', besluit de CEO. De onderhandelingen met de vakbonden zouden begin november beginnen.

Interparking is actief in 450 steden in negen Europese landen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud