Iveco sluit vijf Europese fabrieken

Een vakbondsactie bij het Franse Iveco-filiaal Camiva waar eerder deze maand een herstructurering werd aangekondigd. (foto AFP)

De Italiaanse vrachtwagenproducent Iveco gaat tegen het jaareinde vijf fabrieken in Europa sluiten. De besparingsbeslissing treft 1.075 werknemers in Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk.

Gedelegeerd bestuurder Alfredo Altavilla maakte de herstructurering zondagavond bekend. Hij verwees daarbij naar de economische crisis en de verwachting dat de markt voor zware vrachtwagens in West-Europa dit jaar met 10 procent zal zakken. 'Het zijn pijnlijke sluitingen, maar ze moeten het bedrijf als geheel versterken', verklaarde Altavilla aan het persagentschap Ansa.

Iveco, een onderdeel van het Italiaanse concern Fiat Industrial, zal zijn vrachtwagenfabrieken in Weisweill, Görlitz en Ulm (Duitsland), Graz (Oostenrijk) en Chambéry (Frankrijk) sluiten. De sluiting van die laatste vestiging, een brandweerwagenfabriek die vroeger eigendom was van Renault, raakte vorige maand al bekend.

Om de pijn te verzachten in Duitsland maakte Altavilla bekend dat in Ulm een nieuwe competentiecentrum voor de ontwikkeling van brandweerwagens komt.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud