Advertentie

Jaguar bouwt vanaf 2025 alleen nog elektrische auto's

Thierry Bolloré, de CEO van Jaguar Land Rover. ©EPA

Het Britse luxewagenmerk Jaguar, een dochter van de Indiase autogroep Tata, schakelt vanaf 2025 over naar 100 procent elektrische wagens, en volgt daarmee het voorbeeld van andere autobouwers.

De topman van Jaguar Land Rover, Thierry Bolloré, maakte die omschakeling maandag bekend op een online persconferentie. Bolloré stond eerder aan het hoofd van Renault. In de persconferentie deed hij een nieuwe toekomststrategie voor Jaguar en Land Rover uit de doeken. Vanaf 2025 zal het Britse merk nog alleen elektrische wagens produceren op een volledig nieuw platform.  

Ook dochterbedrijf Land Rover heeft steile ambities op dat vlak. Land Rover zal in de komende vijf jaar zes volledig elektrische varianten van zijn modellen introduceren. De eerste 100 procent elektrische Land Rover is gepland voor 2024.

Het is de bedoeling dat Jaguar vanaf 2030 alleen nog elektrische wagens verkoopt en de verkoop van Land Rover voor 60 procent uit e-modellen bestaat.

Jaguar Land Rover trekt 2,5 miljard pond per jaar uit om zijn gamma volledig elektrisch te maken en bijbehorende autodiensten te ontwikkelen.

Voorbereiden op toekomst

Met de nieuwe strategie wil Bolloré, die sinds september de touwtjes in handen heeft bij Jaguar Land Rover, de merken herpositioneren naar een 'electric-first business'. De productie van beide merken moet tegen 2039 bovendien volledig CO2-neutraal verlopen.

De autobouwer bereidt zich, als deel van die ambitie, ook voor op waterstofaandrijvingen. De ontwikkeling daarvan is aan de gang en de eerste prototypes worden de komende twaalf maanden verwacht.

De topman gaf verder ook mee dat de klemtoon van de autobouwer moet liggen op kwaliteit en winstgevendheid, boven volume. De samenwerking met de andere bedrijven van de Tata Groep wordt ook intenser.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud