Johnson Controls jaagt op Visteon

Autotoeleverancier Johnson Controls wil zijn noodlijdende sectorgenoot Visteon in handen krijgen. Daarvoor is het bereid zijn ongevraagd overnamebod van 1,25 miljard dollar te verhogen.

(tijd) - Johnson Controls Inc. (JCI) bood vrijdagavond 1,25 miljard dollar in contanten voor Visteons activa, de auto-interieurdivisie en de electronica-afdeling. Die hadden samen een omzet van 6 miljard dollar in 2008, het jaar voor Visteon bescherming tegen zijn schuldeisers vroeg.

Volgens Johnson Controls is zijn bod zowel voor de schuldeisers als de aandeelhouders van voordeliger dan het herstructureringsplan dat Visteon wil uitwerken. JCI verklaarde vandaag dat het bereid is zijn bod nog te verhogen.

Bij Visteon is men niet te spreken over de avances van Johnson Controls. 'Het bedrijf is een concurrent en heeft er voordeel bij om onze reorganisatie te vertragen en te bemoeilijken', zo schreef Visteon in een persmededeling.

Stephen Roell, de gedelegeerd bestuurder van JCI is vooral geïnteresseerd in de activa om in China te groeien. Hij hoopt dat het boekenonderzoek al na 30 dagen afgerond kan worden. Visteon werd in 2000 afgesplitst van Ford. Het vroeg ruim een haar geleden bescherming tegen zijn schuldeisers via de zogenaamde Chapter 11-procedure. Visteon had toen bijna 4,6 miljard dollar aan activa en 5,3 miljard dollar aan schulden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n