Advertentie

Karel Bos jr. moet opnieuw aan de slag bij Bosal

©BELGA

Bestuursvoorzitter Karel Bos jr. gaat opnieuw de touwtjes in handen nemen bij Bosal, bekend om zijn uitlaten en katalysatoren. Hij vervangt René De Wit.

Karel Bos junior leidde het bedrijf, dat zijn grootvader in 1923 had opgericht, al tussen 2002 en 2008. Dat jaar stapte hij ‘om persoonlijke omstandigheden op’ als CEO. Later bleek dat vader en zoon grondig van visie verschilden over de te volgen strategie. Bos junior wilde de winstgevende uitlatendivisie verkopen, de vader weigerde. Noodgedwongen moest Karel Bos senior op zijn 80ste opnieuw aan de slag als CEO. Het duurde vier jaar alvorens vader en zoon tijdens een familieberaad hun meningsverschillen bijlegden.

De voorbije drie jaar werd Bosal geleid door René De Wit, terwijl Karel Bos jr. vanuit zijn voorzittersstoel de strategische beslissingen mee opvolgde. Onlangs kondigde De Wit onverwacht zijn vertrek aan. Over de reden werd bij Bosal met geen woord gerept. Het Financieele Dagblad meent dat er een verschil in visie was tussen de bestuursvoorzitter en de CEO over de te varen koers. Ze waren het ook oneens over de manier waarop de chipcrisis aangepakt moet worden.

Op het juiste spoor

De Wit is met een mooie adelbrief opgestapt. Hij heeft Bosal - een samentrekking van Bos en Alkmaar - van een verlieslatende concern met zijn 17 fabrieken en 2.500 werknemers de voorbije drie jaar omgetoverd tot een winstgevend bedrijf. Het Alkmaarse familiebedrijf torste drie jaar geleden nog een torenhoge schuld en had af te rekenen met aanhoudende verliezen.

Karel Bos jr. staat meteen voor een grote uitdaging. Want Bosal voelt indirect de impact van het chiptekort, waarmee de autobouwers af te rekenen hebben. Het familiebedrijf verwacht dat de omzet lager uitvalt dan vorig jaar, toen 435 miljoen euro werd gerealiseerd. Eerdere plannen om de komende vijf jaar de omzet op te krikken naar 1 miljard euro zijn al bijgesteld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud