Kris Peeters: 'Geen delokalisatie maar internationalisering'

Vlaams minister-president Kris Peeters toont donderdag begrip voor het contract dat busbouwer Van Hool afgesloten heeft om 300 van de 510 bussen die hij mag bouwen voor de Amerikaanse markt in een lageloonland te produceren. "Het is geen delokalisatie maar een internationalisering", zegt Peeters. Van Hool bouwt 210 "coaches" in België. Voor de bouw van 300 "lagekostenvoertuigen" zal een nieuwe fabriek in het buitenland worden gebouwd.

Kris Peeters brengt er begrip voor op dat een Vlaams bedrijf "in het kader van zijn buitenlandse afzetmarkt en om concurrentieel te blijven met de lageloonlanden ook een deel lagekostenproductie in een lageloonland zal uitvoeren". Andere Vlaamse industriële bedrijven hebben het Van Hool voorgedaan, stipt Peeters aan: gedeeltelijk in het buitenland produceren om concurrentieel te blijven op de buitenlandse markt.

"Het is belangrijk dat de 210 bestelde coaches als significant onderdeel van het Amerikaanse contract in België worden gebouwd, in het kader van de Fabriek van de Toekomst en het Nieuw Industrieel Beleid in Vlaanderen, waarbij O&O, toegevoegde waarde en de beslissingscentra verder in Vlaanderen aanwezig zijn", legt Peeters uit.

"De nieuwe orders verstevigen de internationale positie van dit dynamisch Vlaams bedrijf, wat dan weer goed is voor de Vlaamse verankering van Van Hool. Ik wens het dan ook alle verdere succes toe."

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud