Advertentie

Laadpalendochter Octa+ in Amerikaanse handen

Blue Corner is een top 5-speler in ons land. De markt wordt gecontroleerd door de Nederlandse bedrijven Allego en NewMotion. Daarna volgen lokale spelers als EV Point en Blue Corner.

De energieleverancier Octa+ verkoopt de laadpalenexploitant Blue Corner aan het Amerikaanse genoteerde Blink Charging. De prijs van de transactie is niet bekend.

Begin dit jaar schreef De Tijd dat Octa+ vergevorderde gesprekken voerde met een of meerdere mogelijke kopers voor Blue Corner.

Octa+ is de grootste onafhankelijke verdeler van energieproducten in België. Klanten kunnen voor elektriciteit, aardgas, autobrandstof en stookolie bij het bedrijf terecht. In 2017 stapte het Brusselse bedrijf in het kapitaal van de laadpalenexploitant Blue Corner. Het bezit 60,35 procent van de aandelen, de historische aandeelhouders - enkele particulieren - de rest.

Het bedrijf komt nu in handen van het op Nasdaq genoteerde Blink Charging, een specialist in oplaadapparatuur voor elektrische voertuigen. De Amerikanen hebben al meer dan 23.000 laadstations geïnstalleerd.

Met de overname legt Blink Charging de hand op ruim 7.000 laadpunten in België, Luxemburg, Nederland en Frankrijk en meer dan 10.000 ‘oplaadklanten’ die dagelijks gebruikmaken van de diensten van Blue Corner. Het is de bedoeling van de overnemer om de aanwezigheid van Blue Corner in Europa 'op korte termijn' aanzienlijk te versterken.

Populair

Blue Corner is een top 5-speler in ons land. De markt wordt gecontroleerd door de Nederlandse bedrijven Allego en NewMotion. Daarna volgen lokale spelers als EV Point en Blue Corner. Elektrische wagens worden steeds populairder. Vorig jaar werden op de Europese markt voor het eerst meer dan 1 miljoen elektrische wagens en plug-inhybrides verkocht. In België stijgt de elektrische autoverkoop eveneens.

Het Antwerpse bedrijf deed het de jongste jaren financieel niet goed. Het boekt al enkele jaren verliezen. Ondanks een stijgende omzet - 3 miljoen euro in 2019 - kleurde zowel het bedrijfs- als het nettoresultaat voor bijna 2 miljoen rood. Het eigen vermogen is al enkele jaren negatief.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud