Leegloop aan top Tesla

De productiechef van Tesla stapt over naar nieuwkomer Lucid, dat financiering kreeg van Saoedi-Arabië. ©REUTERS

De productiechef van Tesla stapt over naar concurrent Lucid. De Amerikaanse bouwer van elektrische auto's ziet wellicht nog twee topmanagers vertrekken.

De Duitser Peter Hochholdinger, tot voor kort productiehoofd bij Tesla , gaat dezelfde rol vervullen bij Lucid Motors, een Californisch bedrijf dat zich net als Tesla specialiseert in strak gedesignde elektrische wagens. Dat maakte Lucid bekend.

Het afgelopen jaar vertrokken al meer dan tien hoge managers bij Tesla.

Tesla verliest daarmee zijn belangrijkste manager op het vlak van massaproductie. Een Belg wordt genoemd als zijn opvolger.

Hochholdinger was voordien 24 jaar aan de slag bij de Duitse autobouwer Audi. De ophefmakende transfer onderstreept de steile ambities van Lucid, dat dankzij de Saoedische kroonprins Mohammad bin Salman een forse oorlogskas heeft. Het staatsfonds van Saoedi-Arabië, ook een aandeelhouder van Tesla, maakte vorig najaar bekend 1 miljard dollar te investeren in Lucid, dat volgend jaar op de markt wil komen.

Europa

Hochholdinger is wellicht niet de enige topmanager uit het productiedepartement die bij Tesla vertrekt. Ook Steve MacManus, verantwoordelijk voor interieur en exterieur, verlaat het bedrijf, meldt de zakelijke website Business Insider. Hij werkte eerder bij Aston Martin.

En ook aan de verkoopzijde rommelt het. De Europese verkoopdirecteur van Tesla, Jan Oehmicke, zou volgens het Duitse zakenblad Wirtschaftswoche opstappen. Oehmicke trad pas in juli vorig jaar in dienst bij Tesla. Hij werkte daarvoor bijna twintig jaar voor BMW.

Leveringsproblemen

Oehmicke zou in aanvaring zijn gekomen met topman Elon Musk over de rommelig verlopen lancering van de Tesla Model 3 op de Europese markt eerder dit jaar. Die introductie ging gepaard met leveringsproblemen, waardoor Tesla in het eerste kwartaal forse verliezen in de boeken moest zetten.

Met mogelijk drie toppers in amper een week tijd gaat de leegloop bij Tesla verder. Het afgelopen jaar vertrokken al meer dan tien hoge managers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n