Leuvense zonneauto wint WK

©AFP

Het Agoria Solar Team, bestaande uit studenten van de KU Leuven, heeft de Bridgestone World Solar Challenge in Australië gewonnen.

Het team van Leuvense ingenieursstudenten kwam donderdagnamiddag lokale tijd tijdens de vijfde dag van de race als eerste over de finish in het Australische Adelaide. 'We staan hier met het hele team aan de finishlijn te vieren', vertelt Lynn De Haes van het Agoria Solar Team. 'Het is de eerste keer dat we wereldkampioen zijn. We moeten nog even bekomen, maar vanavond zullen we een feestje bouwen in het Belgisch biercafé in Adelaide.'

Woensdag stond het Vattenfal Solar Team uit Delft nog aan de leiding, maar het team moest donderdag opgeven nadat hun wagen om een nog onbekende reden in brand schoot. De wedstrijd was een nek-aan-nekrace tussen het Leuvense en Delftse team.

©ANP

1 miljoen euro

De Bridgestone World Solar Challenge is een race voor zonnewagens van het noordelijke Darwin in Australië tot het zuidelijke Adelaide, over een afstand van 3.021 kilometer. De Leuvense BluePoint-zonnewagen is al de achtste Belgische zonnewagen die volledig wordt aangedreven door zonne-energie. De productie van de wagen, die een topsnelheid van 120 kilometer per uur haalt, kostte 1 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud