Machtsstrijd bij Volkswagen woedt voort

Martin Winterkorn (links) en Ferdinand Piëch (midden) in betere tijden ©REUTERS

Volkswagen-patriarch Ferdinand Piëch geeft zich niet gewonnen. Volgens Duitse media is hij achter de schermen toch het ontslag van CEO Martin Winterkorn aan het orkestreren.

De donderwolken boven Martin Winterkorn trekken niet weg. Vorige week bevond hij zich in het oog van de storm nadat Ferdinand Piëch, voorzitter van de raad van bestuur van het VW-concern, aan Der Spiegel zei Winterkorn liever kwijt dan rijk te zijn. Piëch vond echter geen gehoor bij de kern van de raad van bestuur en vijf van de zes aanwezigen steunden Winterkorn. Ze boden hem zelfs een contractverlenging aan.

Die beslissing zint Piëch duidelijk niet. Volgens het Duitse nieuwsagentschap NDR probeert hij nu familieleden, die mee beslissen binnen de concern, te overtuigen van de onkunde van Winterkorn. Hij wil zo de meerderheid krijgen die hij nodig heeft om Winterkorn de deur te wijzen. Volgens Der Spiegel zoekt hij ook volop naar manieren om de beslissing van het kerncomité van de raad van bestuur te ondermijnen.

Het liefst zou Piëch Winterkorn buitenwerken vóór de algemene aandeelhoudersvergadering op 5 mei. Tussen zijn favoriete opvolgers zitten Porsche-CEO Matthias Müller en Skoda-CEO Winfried Vahland.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud