Melexis slikt jaarprognose in

Melexis-CEO Françoise Chombar schrapt het slotdividend voor 2019. ©Jonas Lampens

Melexis schrapt zijn slotdividend voor 2019 en slikt de jaarprognoses voor 2020 in. Dat meldt de chipbakker woensdagavond.

'Ondanks de solide start van het jaar heeft Melexis beslist zijn outlook voor 2020 in te trekken, omdat de economische impact als gevolg van de Covid-19-pandemie niet gekwantificeerd kan worden', luidt het in een persbericht.

Bij de voorstelling van de jaarresultaten begin februari verwachtte Melexis voor heel 2020 een omzetgroei van ongeveer 10 procent, een brutomarge rond 41 procent en een bedrijfsmarge rond 17 procent.

De maatregel die de chipbakker nu neemt, werd al voorspeld door Kepler Cheuvreux. 'We geloven dat de prognose niet langer houdbaar is', zei het beurshuis vorige week. 'Melexis is voor 90 procent blootgesteld aan de automobielsector.'

Dividend

Voor 2019 schrapt Melexis bovendien, zoals verwacht, het slotdividend van 0,90 euro per aandeel. Daardoor krijgen de aandeelhouders alleen het interim-dividend van 1,30 euro bruto per aandeel, dat in oktober al werd uitbetaald. Eerder hakten al tal van andere bedrijven op de Brusselse beurs in hun dividend. 

0,90 euro
Melexis
Melexis schrapt het slotdividend van 0,90 euro per aandeel voor 2019.

CEO Françoise Chombar beklemtoont dat de fabrieken van Melexis verder draaien. 'Een deel van onze producten, zoals temperatuursensoren, zijn kritische componenten voor toestellen die de pandemie kunnen oplossen, van diagnostics over koortsmeters tot beademingstoestellen', luidt het. 

Chombar benadrukt dat de chipgroep een sterke balans heeft. 'Aan het einde van het eerste kwartaal bedroeg de kaspositie ongeveer 50 miljoen euro en bedroegen de uitstaande bankschulden 62 miljoen euro. De niet-opgenomen gecommitteerde kredietlijnen bedragen 112 miljoen euro.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud