Mercedes verkocht vorig jaar in België zeven keer meer e-auto's

©REUTERS

De Duitse luxewagenbouwer Mercedes-Benz heeft vorig jaar in België 6.649 elektrische of plug-inhybrideauto's verkocht, meer dan een verzevenvoudiging tegenover 2019. Daarmee had een op de vijf nieuwe wagens van Mercedes-Benz in België vorig jaar een stekker.

Dat zei Pierre-Emmanuel Chartier, de topman van Mercedes-Benz Belux, woensdag. Mercedes-Benz maakt zich op basis van eigen berekeningen sterk dat de autobouwer vorig jaar wist te voldoen aan de strengere Europese CO2-emissienormen. Volgens Chartier droeg de Belgische divisie daartoe bij en haalde ze de doelstellingen die vanuit het Duitse moederhuis gesteld waren.

In België kende Mercedes-Benz in 2020 een veelbelovende start van de autoverkoop, met een 'uitstekend' Autosalon van Brussel, die daarna in de kiem gesmoord werd door de wereldwijde coronapandemie. De autobouwer sloot het jaar in ons land af met 31.758 inschrijvingen van nieuwe wagens, tegenover 37.938 in 2019. Die afname met 16,3 procent lag een stuk onder de daling van de nationale markt (-21,5%). Mercedes-Benz zag daardoor in België zijn marktaandeel stijgen van 6,9 procent in 2019 naar 7,4 procent vorig jaar.

Vooral de compacte Mercedes A-klasse kende vorig jaar een groot succes in België en was de populairste wagen in Brussel en de op vier na populairste in Vlaanderen. Het zustermerk Smart, dat sinds 2020 alleen nog elektrische motorisaties aanbiedt, zag het aantal inschrijvingen van nieuwe auto's vorig jaar in België terugvallen van 224 in 2019 naar 152 in 2020.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud