Advertentie

Michelin stapt in Antwerps bandenbedrijf ITC

©BELGAIMAGE

De Franse bandenproducent Michelin koopt de meerderheid van de Wommelgemse firma ITC.

De Antwerpse bandenspeler International Tire Company (ITC) is verkocht aan Michelin. Dat meldt ITC. 

ITC verdeelt volrubber- en luchtbanden, rubberkettingen en velgen voor industriële voertuigen, zoals heftrucks en grondverzetmachines. 

De overname kwam in een stroomversnelling toen Michelin vorig jaar het Quebecse Camso (Solideal) kocht. Camso, een producent van off road-banden, is de belangrijkste leverancier van ITC.

Enkele maanden later besliste de eigenaarsfamilie Mespreuve de meerderheid van zijn bedrijf aan Camso/Michelin te verkopen. De verkopende eigenaarsfamilie Mespreuve houdt een minderheid van de aandelen in handen. Een bedrag van de transactie werd niet vrijgegeven. 

Bandlengte voorsprong

ITC is naar eigen zeggen 'met meer dan een bandlengte voorsprong' marktleider in België. Het bedrijf in Wommelgem werd in 1979 opgericht door Jean-Marie Mespreuve. Zijn zoon Gregory blijft aan als CEO.

ITC levert voornamelijk aan de grote bandencentrales van België, zoals de groep Q Team (rond Banden Lambrecht), het Antwerpse Delco (familie Donckers) en het Ieperse Forrez. Banden Lambrecht, het bedrijf van de Lokerse voetbalpaus Roger Lambrecht, kocht vorige maand nog 12 filialen van het Limburgse bandenbedrijf de Condé. 

ITC boekte in 2017 een omzet van 7 miljoen euro en hield daar een nettowinst van 1,2 miljoen euro aan over. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud