Musk suggereert kapitaalronde

Omdat Tesla in het eerste kwartaal opnieuw in het rood is gedoken, toont topman Elon Musk zich bereid tot een kapitaalronde. ©EPA

De Tesla-topman liet dat verstaan in een conferencecall over het slechte eerste kwartaal, waarin de e-autobouwer de kaspositie met 1,5 miljard dollar zag dalen.

Tesla-topman Elon Musk is bereid meer extern kapitaal op te halen, liet hij woensdag verstaan in een conferencecall met analisten over de slechte resultaten van het eerste kwartaal, bericht de Britse zakenkrant Financial Times. Musk liet wel niet in zijn kaarten kijken wanneer dat zou gebeuren en hoeveel hij wil ophalen.

'Ik denk dat kapitaal ophalen zijn verdienste heeft op dit moment', zei Musk, nadat woensdagavond laat bekend was geraakt dat de bouwer van elektrische wagens het voorbije kwartaal de kaspositie met 1,5 miljard dollar zag dalen. Tesla dook opnieuw in het rood, met een nettoverlies van 702 miljoen dollar, na twee winstgevende kwartalen.

Het is al langer bekend dat Tesla worstelt met de logistiek rond de eerste internationale leveringen van zijn Model 3, maar het kende ook een onverwachte terugval in de verkoop van zijn oudere modellen S en X. De cashreserve viel eind maart terug tot net onder 2,2 miljard dollar, het laagste punt in drie jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud