'Nederlands' Ferrari tuft naar New Yorkse beurs

Een prototype van een hybride Ferrari FXX K ©via Bloomberg

Het is zover. Fiat Chrysler heeft een prospectus ingediend bij de toezichthouder van de NSYE voor een notering van zijn luxedochter Ferrari. Maar op een eerste notering is het allicht nog wachten tot het voorjaar van 2016.

Al sinds 2002 (!) kondigde Fiat een beursgang aan van Ferrari. CEO Sergio Marchione van het intussen tot Fiat Chrysler Automobiles omgedoopte bedrijf, herhaalde die plannen einde vorig jaar. Maar telkens weer werden ze uitgesteld. Nu is het zover. Fiat Chrysler Automobiles diende een dossier in bij de Securities and Exchange Commission (SEC), de beurswaakhond van de New York Stock Exchange. Ferrari zal onder de naam Ferrari NV naar de beurs trekken en dus net als het moederbedrijf een Nederlandse vennootschap worden.

Eigenlijk bestond er al een vennootschap met de naam 'New Business Netherlands N.V. die herdoopt wordt tot Ferrari N.V.

De opbrengst van de verkoop van naar schatting 10 procent van de aandelen van Ferrari zou gebruikt worden om de schulden af te bouwen en een stuk van een ambitieus investeringsprogramma voor de merken Jeep, Alfa Romeo en Maserati te financieren. Fiat Chrysler zou dus 80 procent van Ferrari behouden, Piero Ferrari, de zoon van oprichter Enzo, wil eveneens blijven zitten op zijn belang van 10 procent. De afsplitsing van Ferrari van Fiat Chrysler zou tegen begin 2016 rond moeten zijn. 

UBS, Bank of America Merrill Lynco, Banco Santander en Pierce, Fenner & Smitsh werden gekozen als joint bookrunners voor de IPO. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud