Advertentie

Nederlandse VDL Nedcar gaat BMW's bouwen

In 2014 werd de autofabriek VDL Nedcar door de Nederlandse topindustrieel Wim van der Leegte (rechts naast koning Willem-Alexander) overgenomen en omgebouwd voor de productie van de nieuwe MINI in opdracht van BMW. ©ANP

De Nederlandse onafhankelijke autobouwer VDL Nedcar gaat naast de Mini ook het populaire BMW-model X1 bouwen.

Dat meldt de Mediahuis-nieuwssite wijlimburg.nl, die zich baseert op bronnen in het bedrijf. VDL Nedcar zelf wil het nieuws niet bevestigen, maar vorige week lekte al uit dat het bedrijf tegen de zomer 1.000 tot 1.800 werknemers extra zal aanwerven.

Toen werd gedacht dat dat lag aan de toegenomen vraag naar de diverse modellen van de Mini, ook een BMW-merk. Nu blijkt volgens wijlimburg.nl dat de extra productiecapaciteit zal worden ingezet voor de BMW X1. Die wordt gebouwd op hetzelfde platform als de Mini Countryman die sinds vorige week in productie is in Born, waardoor de uitbreiding vrij eenvoudig is.

De X1 is voor BMW een groot succesmodel. ©BMW

Vorige week gingen bij VDL Nedcar in het Nederlandse Born al 1.200 werknemers extra aan de slag, waardoor het aantal werknemers steeg tot 4.200. Mogelijk komen er daar dus nog eens meer dan 1.800 bij, tot 5.500 à 6.000. Daarmee zal de werkgelegenheid er in vijf jaar verviervoudigd zijn. VDL Nedcar wordt dan groter dan Volvo Car Gent, de grootste Belgische autofabriek waar nu 5.300 mensen aan de slag zijn.

De BMW X1 wordt momenteel gebouwd in het Duitse Regensburg. Het model is immens populair, met een hoge vraag tot gevolg. In Duitsland ging de productie van 1.000 naar 1.400 stuks per dag, waardoor een nachtshift werd ingevoerd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud