Nieuwe CEO voor Punch Powertrain in Sint-Truiden

Jorge Solis. ©rv

Punch Powertrain in Sint-Truiden heeft Jorge Solis met onmiddellijke ingang aangesteld als nieuwe CEO. Solis zal het Truiense bedrijf begeleiden bij de volgende stappen van zijn transformatieprogramma.

Dat meldt het bedrijf maandag in een persbericht. De directie van Punch Powertrain maakte eerder bekend 308 werknemers te ontslaan.

Jorge Solis, die een diploma burgerlijk ingenieur aan de universiteit ITESM in Mexico behaalde, treedt ook toe tot de raad van bestuur van Punch Powertrain. Solis komt van het Belgische WABCO Vehicle Control Systems, waar hij de functie van president van de truck, bus en car original equipment manufacturers division en executive officer bekleedde.

'Ondanks de huidige vertraging in de industrie heeft Punch Powertrain grootschalige contracten met OEM's (nvdr: original equipment manufacturers) op middellange termijn en een significant potentieel voor toekomstige groei', zei Xiong Xuqiang, voorzitter van de raad van bestuur. 'Jorge heeft een indrukwekkend trackrecord van strategische bedrijfsontwikkeling, gekenmerkt door een sterke leiderschapsvisie, ervaring met bedrijfsturnaround en een sterke match met de bedrijfscultuur.'

Hybride transmissie

Punch Powertrain ontwikkelt een hybride transmissie gebaseerd op DCT-technologie. DCT staat voor dubbelekoppelingsversnellingsbak ('dual clutch transmission'). Het bedrijf heeft daarvoor een contract met de PSA-groep, die naast Peugeot ook uit de merken Citroën, DS en Opel/Vauxhall bestaat. Die productie start echter pas in 2022. Het Truiense bedrijf wil zijn Europese vestiging inrichten op de nieuwe DCT-technologie. De CVT-productie (continu variabele transmissie) zal aangepast worden aan de teruggelopen vraag en zal worden overgebracht naar China.

Het bedrijf kondigde in september nog 120 ontslagen - 32 arbeiders en 88 bedienden - aan in de afdeling onderzoek en ontwikkeling en de ondersteunende diensten. Eerder kondigde de directie al de intentie tot collectief ontslag van 172 arbeiders en 16 bedienden in de operations-afdeling aan. Momenteel werken bij Punch Powertrain in Sint-Truiden 1.008 mensen, van wie 473 arbeiders en 535 bedienden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud