Nieuwe Saab-auto's met ander logo in 2014

Het bekende Saab-logo (foto EPA/RU) ©EPA

De Chinese en Japanse overnemers van autobouwer Saab mogen dan toch de Zweedse merknaam gebruiken voor nieuwe wagens. Het bekende griffioen-logo mogen ze echter niet meer gebruiken.

NEVS, de overnemer van de activa van de failliete Zweedse autobouwer Saab, heeft een akkoord bereikt met het gelijknamige Zweedse defensieconcern Saab. Het door Chinese en Japanse financiers gecontroleerde NEVS, voluit New Electric Vehicle Sweden, mag de merknaam Saab gebruiken voor de nieuwe modellen elektrische wagens die het in de toekomst wil bouwen.

Het bekende logo, een gekroonde rode griffioen op een donkerblauwe achtergrond, valt echter buiten de deal. Dat logo wordt immers ook gebruikt door de Zweedse vrachtwagenbouwer Scania. De truckfabrikant, die gecontroleerd wordt door het Duitse Volkswagen, wil niet dat NEVS dat logo gebruikt en had zich ook tegen het gebruik van de merknaam verzet.

NEVS denkt dat het binnen anderhalf jaar de eerste nieuwe wagen kan lanceren. Die zal gebaseerd zijn op de technologie van de Saab 9-3 en krijgt een nieuwe elektrische aandrijving. De elektrische voertuigen zullen vooral voor de Chinese markt bestemd zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud