Nieuwe Tesla-fabriek komt in Duitsland

Tesla-topman Elon Musk. ©AFP

Elon Musk, de topman van de elektrische autobouwer Tesla, maakte dinsdagavond bekend dat de nieuwe Europese autofabriek 'in de buurt van Berlijn' gebouwd wordt.

Hij bracht daarmee eindelijk duidelijkheid over de locatie van de vierde zogenaamde gigafactory van Tesla . Het is de bedoeling van de Amerikaanse automaker vanaf 2021 in Europa auto’s te produceren. Musk deed zijn onthulling tijdens een prijsuitreiking in Duitsland. 'Er is niet genoeg tijd vanavond om alle details te vertellen', zei Musk in zijn speech. 'Maar het is in de buurt van Berlijn, dicht bij de nieuwe luchthaven.'

Tijdens een bezoek in 2015 aan ons land liet Musk nog verstaan dat ook Vlaanderen tot de top vijf kanshebbers behoorde om de fabriek binnen te halen, maar het was intussen duidelijk dat die piste vrij snel van tafel geveegd werd. Locaties in Nederland en Duitsland behoorden tot de voornaamste kanshebbers. Het zag er al langer naar uit dat Duitsland aan het langste eind zou trekken.

'Iedereen weet dat Duitse ingenieurs bijzonder goed werk leveren en dat is deel van de reden om onze Europese gigafactory in Duitsland te plaatsen', zei Musk nog.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud