Nieuwe topman moet Audi weer vlot trekken

Bram Schot wordt bedankt bij Audi. ©REUTERS

BMW-topmanager Markus Duesmann volgt de Nederlander Bram Schot op aan het hoofd van het Duitse luxemerk.

De topman van Audi, Bram Schot, wordt vanaf april vervangen door de Duitser Markus Duesmann. Dat heeft de Duitse automaker, een onderdeel van het VW-concern, vrijdag officieel bekendgemaakt.

Onlangs deden al berichten de ronde in de Duitse kranten dat Schot zijn plek zou moeten afstaan aan Duesmann. Hij staat nog maar sinds de zomer van 2018 aan het roer bij Audi. Hij nam destijds de taken over van de gearresteerde Rupert Stadler, die verdacht wordt van betrokkenheid bij het gesjoemel met de uitstoot van diesels.

Sinds de arrestatie van Stadler werd Duesmann al genoemd als beoogd vervanger bij Audi. Maar hij kon vanwege bepaalde concurrentieclausules uit zijn oude contract bij BMW niet meteen aan de slag gaan bij rivaal Audi. Die kwestie is nu opgelost, nadat BMW ermee heeft ingestemd vroegtijdig een einde te maken aan zijn contract.

Onder druk

Volgens Audi gaan Schot en het autobedrijf met wederzijdse instemming uit elkaar. Hij wordt expliciet bedankt voor zijn leiderschap in een voor Audi kritieke fase. Maar hij kreeg het bedrijf niet opnieuw op de rails. Audi kon in oktober wel weer hogere verkoopcijfers voorleggen, maar de omzet en de winst staan sterk onder druk. 

VW verwacht meer heil van Duesmann. Die was bij BMW aan de slag als inkoopdirecteur. Hij wordt ook lid van de VW-groepsdirectie en zal daar verantwoordelijk zijn voor onderzoek en ontwikkeling.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud