Nog eens 120 ontslagen bij Punch Powertrain

©Photo News

De ontslagronde bij de fabrikant van automatische versnellingsbakken uit Sint-Truiden loopt daarmee op tot 308, bijna een derde van het personeel.

De directie van Punch Powertrain in Sint-Truiden heeft woensdag op een bijzondere ondernemingsraad nog eens 120 ontslagen aangekondigd. Dat bevestigt de metaalvakbond ACV-CSC Metea aan Belga.

De 120 ontslagen - 32 arbeiders en 88 bedienden - vallen bij de onderzoeksafdeling en de ondersteunende diensten.

'De vorige ronde was alleen bij de productie, dus we wisten dat ook bij de bedienden ontslagen zouden vallen. Dat brengt het totaal op 308 ontslagen', zegt Nadia Gueroui van ACV-CSC Metea. 'Het is nu aan ons om te kijken of we die aantallen kunnen verminderen.'

Eerder kondigde de directie al de intentie tot collectief ontslag van 172 arbeiders en 16 bedienden in de Operations-afdeling aan.

1 miljard euro

Punch Powertrain werd in 2016 nog door Vlaamse en Limburgse investeringsmaatschappijen Gimv en LRM en het private investeringsfonds Capricorn voor 1 miljard euro verkocht aan Yinyi, een Chinese vastgoed- en conservengroep. Maar vandaag zit het in een diepe crisis.

Punch Powertrain fabriceert voornamelijk CVT-versnellingsbakken, een specifiek type dat vooral in Azië populair is. Het leverde bijna uitsluitend nog aan Chinese fabrikanten. Door de crisis op de Chinese automarkt zag het zijn verkochte volumes bijna halveren tot goed 400.000 stuks. Een stevige schuldenberg werd plots een pak minder draaglijk. 

Productie naar China

Om die situatie het hoofd te bieden wil het management van Punch Powertrain stapsgewijs productie naar China verhuizen. Punch Powertrain heeft twee fabrieken in het land. Het is niet duidelijk hoeveel van de afdeling onderzoek en ontwikkeling, waarvan het hart zich in Sint-Truiden bevindt, mee verhuist. 

Momenteel zijn bij Punch Powertrain in Sint-Truiden 1.008 mensen aan de slag, van wie 473 arbeiders en 535 bedienden. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud