Advertentie

Oldtimer Boudewijn blijft toch in België

©BELGA

Het oldtimermuseum van Mercedes-Benz trekt zijn bod op de memorabele Mercedes 600 Pullman van koning Boudewijn in.

Koning Filip kan opgelucht ademhalen. De Mercedes 600 Pullman, die op zijn huwelijk en tal van andere speciale gelegenheden werd gebruikt, blijft toch in Brussel.

De Belgische tak van Mercedes-eigenaar Daimler had de bijzonderste oldtimer van de koninklijke familie, die in 1969 door wijlen koning Boudewijn werd aangekocht, eind vorig jaar in de etalage gezet.

Nu de markt voor antieke auto’s een hoge vlucht neemt, hoopte de Belgische directie op een leuk extraatje om de resultaten eenmalig op te fleuren.

©Tim Dirven

De koninklijke familie was 'not amused' over de beslissing en wilde vermijden dat de legendarische limo in privéhanden viel.

Daarom werd de auto voor een kleine 300.000 euro verkocht aan het oldtimermuseum van Mercedes in Stuttgart. Het museum, dat ook de Mercedessen van Lady Diana en de sjah van Perzië herbergt, bood de koninklijke familie aan om de limousine verder te onderhouden en in bruikleen te geven.

Luxe

Maar enkele weken geleden liep bij Daimler België onverwacht de melding binnen dat het oldtimermuseum alsnog afziet van de koop van de koninklijke limousine. Naar verluidt zou het museum al te veel Pullmans in zijn verzameling hebben.

Daimler België, dat de auto 15 jaar geleden overnam van de koninklijke familie, zal de limo nu voorlopig toch houden. Daardoor kan koning Filip zich nog altijd laten rondrijden in de bijzonder luxueuze verlengde vierdeurs.

De auto uit de jaren 60 bevat, naast een koelkast, ook op de zetels gerichte oranje spotjes die de huid van de inzittenden er beter moet laten uitzien.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud