Opnieuw 245 jobs bedreigd bij Punch Powertrain in Sint-Truiden

Punch Powertrain maakt automatische versnellingsbakken. ©Debby Termonia

Punch Powertrain moet opnieuw snijden in zijn personeel. 245 van de 800 jobs staan op de helling.

Bij Punch Powertrain in Sint-Truiden, een producent van automatische versnellingsbakken, zijn opnieuw 245 jobs bedreigd. Dat schrijft Het Belang van Limburg donderdag. Het nieuws wordt door de metaalvakbond ACV-CSC Metea aan het persagentschap Belga bevestigd. Het zou gaan om 193 arbeiders en 52 bedienden.

Vorig jaar werden bij Punch Powertrain ook al 138 mensen ontslagen, van wie 115 arbeiders en 23 bedienden. Aanvankelijk was zelfs sprake van 308 ontslagen, bijna een derde van het personeel, maar dat aantal kon na sociaal overleg worden beperkt tot 138.

Jorge Solis, sinds oktober 2019 CEO van Punch Powertrain in Sint-Truiden. ©Debby Termonia

'Ongeziene groei'

De herstructurering drong zich toen op nadat de verkoop van cvt-versnellingsbakken gekelderd was door de instorting van de autoverkoop in China. De Mexicaan Jorge Solis werd aangetrokken als CEO om de operatie in goede banen te leiden.

In december 2020 zei Solis nog in De Tijd dat 'Punch Powertrain zich opmaakte voor een ongeziene groei'. Door in te zetten op hybride en elektrische wagens moest het bedrijf toekomstproof worden. Daarom investeerde Punch Powertrain de voorbije jaren massaal in nieuwe technologie om verder te gaan dan de traditionele cvt-systemen.

10 miljoen
Investeringen
De fabriek in Sint-Truiden zou focussen op nieuwe technologie, waarvoor 10 miljoen euro aan investeringen werd voorzien.

De fabriek in Sint-Truiden zou zich omturnen naar een fabriek voor dct-transmissies (dubbelekoppelingversnellingsbak), een nieuwe technologie voor het bedrijf, klonk het toen. De productie voor de eerste klant - een niet nader genoemde wereldwijde autoproducent - zou midden 2021 van start gaan. Voor die aanpassingen had Solis 10 miljoen euro aan investeringen voorzien.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud