'Peugeot wil dieper snijden in personeel'

Peugeot-topman Philippe Varin (Foto Reuters)

De Franse autofabrikant PSA Peugeot Citroën is van plan om meer in de personeelskosten te snijden dan aanvankelijk gepland. Het bedrijf zou tot 10.000 werknemers in Frankrijk aan de deur willen zetten. Eerder was sprake van 6.000 ontslagen. Dat zeggen de Franse vakbonden.

Peugeot worstelt met een haperende Europese automarkt. Door de Europese schuldencrisis houden consumenten massaal de vinger op de knip. Grote aankopen als auto’s worden dan uitgesteld of afgeblazen. Het aandeel Peugeot verloor de voorbije twaalf maanden meer dan 70 procent van zijn waarde.

Om de trend te keren, broedt het bedrijf al langer op een zware sanering. In 2012 moet er 1 miljard bespaard worden. Maar de sanering zou nog groter kunnen uitvallen dan eerder gepland. Christian Lafaye, hoofd van Fo, de op een na grootste vakbond bij Peugeot, zei in een interview dat Peugeot 8.000 tot 10.000 mensen op straat wil zetten, zonder erbij te zeggen waar hij zijn info vandaan haalde. Bij Peugeot wenste niemand te reageren op het nieuws.

Er volgt waarschijnlijk snel duidelijkheid. Peugeot roept op 12 juli een bijzondere ondernemingsraad samen, om de vakbondsafgevaardigden in te lichten over ‘de economische toestand van het bedrijf’.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud