Productieritme Ford Genk gaat 20 procent omlaag

De fabriek van Ford in Genk (foto Belga/Kristof Van Accom) ©BELGA

De directie van de autofabriek Ford Genk heeft een akkoord bereikt met de vakbonden om het productieritme te verlagen. Volgens het akkoord zouden er per dag slechts 800 in plaats van 1.000 wagens gebouwd worden. Bij de toeleveranciers klonk het dat er lichte modelaanpassingen komen om de auto's uit Genk aantrekkelijk te houden.

De werknemers van de ochtendploeg bij Ford Genk zijn akkoord gegaan met een compromis dat de vakbonden vorige week met de directie hadden onderhandeld over de werkdruk in de fabriek. De dagproductie bedraagt voortaan 800 wagens in plaats van de eerder afgesproken 1.000 Mondeo's, Galaxy's en S-Max'en per dag in de met sluiting bedreigde fabriek.

De 'hoge werkdruk' van 1.000 wagens per dag leidde vorige week tot een spontane staking bij Ford. Het ritme van 1.000 wagens per dag is echter het normale tempo bij Ford Genk. Een meerderheid van de werknemers sprak zich eerder dit jaar uit voor het behoud van dit ritme, in ruil voor een forse premie van 40 procent op het loon.

Tijdens de onderhandelingen met de vakbonden was de directie eerder bereid om het ritme te laten zakken tot 900 wagens per dag. De bonden wisten hen te overtuigen om naar 800 stuks per dag te gaan. De premie van 40 procent vervalt dus.

Hiermee hopen de onderhandelaars dat de rust weerkeert en er in een serene sfeer voort kan worden gepraat over een sociaal plan. De afspraken die nu zijn bekendgemaakt, gelden tot hier meer duidelijkheid over is. Het is nu afwachten hoe de werknemers reageren op het voorstel van compromis en of dit zal volstaan om voor langere tijd de productie gaande te houden.

Aantrekkelijk houden

Bij de uitleg over de maatregelen tegen een hoge werkdruk gaven de directies van de toeleveringsbedrijven tevens aan dat Ford aanpassingen voorbereidt om de Mondeo, Galaxy en S-Max aantrekkelijk te houden tot einde 2014.

De werknemers willen meer dan een belofte van Ford om nog tot einde 2014 auto's te blijven bouwen in Genk. Het schrappen van één shift vanaf juni en andere liquidatiescenario's zijn actuele gesprekonderwerpen. De directies van de toeleveringsbedrijven ondernamen daarom een poging om het vertrouwen op te krikken. 

Normaal had over een tweetal maanden de productie van de nieuwe Mondeo in Genk moeten starten. Die verhuist echter naar Valencia. Tot oktober 2014 wordt in Genk het oude model gebouwd, met een aantal optimalisaties, waaronder andere motorisaties, designaccenten en optiepakketten.

Ook voor de Galaxy en de S-Max, tot december 2014 in Genk op de planning, liggen soortgelijke aanpassingen op tafel. Ze moeten een stimulans zijn om nog zo'n 123.000 auto's per jaar te kunnen verkopen en produceren in Genk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud