Advertentie

Recordaantal bezoekers voor Autosalon

Deze Ferrari was de afgelopen dagen te bewonderen op het Dream Cars Salon ©BELGA

Het 93ste Autosalon van Brussel kreeg een recordaantal bezoekers over de vloer. In vergelijking met 2013 kwamen liefst 12,76 procent meer mensen kennismaken met de nieuwste modellen. Nochtans was het een 'klein' salon.

Het 93ste automobielsalon van Brussel sloot zondagavond de deuren. 'Het was een editie die zonder enige twijfel als uitzonderlijk mag worden bestempeld. Niet alleen om de nooit geziene interesse van het publiek, maar ook om de enthousiaste reacties die we van bezoekers en exposanten mochten ontvangen', stelt de organisator Febiac.

Dat Febiac erg tevreden is, hoeft niet te verbazen. Want de 93ste editie trok een recordaantal bezoekers. 'We vestigden zelfs drie records', becijferde de organisator.

434.465
Het Salon voor Lichte Bedrijfsvoertuigen, Vrijetijdsvoertuigen en Moto’s kreeg nooit eerder zoveel bezoekers over de vloer.

Het Salon voor Lichte Bedrijfsvoertuigen, Vrijetijdsvoertuigen en Moto’s kreeg nooit eerder zoveel bezoekers over de vloer. Met 434.465 bezoekers werden de cijfers van het vorige 'kleine' salon in 2013 (385.307 bezoekers) van de tabellen geveegd. De toename tegenover twee jaar geleden bedroeg 12,76 procent.

'Het ongezien grote aantal premières waarmee onze exposanten elke bezoeker hebben verwend, maar ook de indrukwekkende en interessante animaties en attracties die deze editie rijk was, verklaren ongetwijfeld het enthousiasme van onze bezoekers', meent Febiac.

Ook commercieel was het salon een succes. Traditioneel is Brussel niet alleen een autoshow, maar ook een plaats waar auto's worden besteld. Om kopers te lokken pakken constructeurs in de eerste weken van het jaar steevast uit met allerhande kortingen of interessante voorstellen. Volgens Febiac werden ook dit jaar veel offertes opgesteld.

Truck & Transport, de vakbeurs voor het wegtransport die van 16 tot 19 januari liep, kon met 33.214 bezoekers haar zesde editie ook al afklokken met een record.

Ten slotte werd de derde editie van het Dream Cars Salon eveneens een succes. Op dat salon konden autoliefhebbers zich vergapen aan 46 van de meest bijzondere en exclusieve wagens. 'Dat bleken de perfecte ingrediënten om de harten van elke autoliefhebber sneller te doen slaan', zei Febiac. Zowat 40.000 autofanaten bezochten het salon Dream Cars. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud