Renault dankt Dacia

Renault heeft er een sterk derde kwartaal op zitten dankzij haar low-budgetmodellen van de Dacia. ©Bloomberg

De Franse autobouwer Renault heeft er een sterk derde kwartaal op zitten, wat beleggers op de Parijse beurs gisteren uitgebreid beloonden.

Het aandeel koerste 2,9 procent hoger, naar 57,21 euro. Renault kon een omzetgroei realiseren in het derde kwartaal van 6,7 procent naar 8,5 miljard euro. Daarmee klopte de autobouwer de 8,19 miljard euro aan omzet die de analisten hadden verwacht. Renault geeft geen winstcijfers per kwartaal, maar houdt wel vast aan de winstprognoses voor het hele jaar 2014.

De sterke prestaties van Renault zijn verrassend genoeg te danken aan de Europese markt. Die herstelt zich langzaamaan weer van een serieuze dip de afgelopen twee jaar. Renault probeerde de afgelopen jaren zijn activiteiten te diversifiëren, naar Rusland en Zuid-Amerika, net om de dip in Europa te overleven. Maar net nu hebben die regio’s het moeilijker, door sterke kopwind voor de lokale munten. De Europese regio neemt het stokje nu weer over, vooral dankzij de sterke vraag naar modellen van het low-budget-merk Dacia.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud