Renault: 'Geen intentie om site van Maubeuge te sluiten'

Zaterdag betoogden duizenden Fransen tegen het besparingsplan van Renault. De social distancing-regels werden niet nageleefd. ©AFP

De Franse automaker Renault is niet van plan om de site van Maubeuge in het noorden van het land te sluiten. Dat benadrukt voorzitter Jean-Dominique Sénard/

De voorzitter van de Renault-groep, Jean-Dominique Sénard, verzekerde zondag dat hij 'niet van plan' is om de site van de autofabrikant in Maubeuge in het noorden van het land te sluiten. Enkele duizenden mensen demonstreerden zaterdag in de stad tegen het besparingsplan aangekondigd door de groep. Volgens meerdere geruchten zou de fabriek in Maubeuge kunnen dicht gaan.

'Ik heb a priori niet de intentie om de fabriek in Maubeuge te sluiten. Ik verzeker u, ik heb dat nooit gezegd en ik heb er zelfs nooit aan gedacht', zei Sénard aan de zender RTL.

Deze week kondigde de autogroep een besparingsplan van meer dan 2 miljard euro aan. Renault wil wereldwijd 15.000 jobs schrappen, waarvan 4.600 in Frankrijk. De autobouwer onderhandelt ook met de Franse overheid over een door de staat gewaarborgd krediet van 5 miljard euro. De Franse overheid bezit 15 procent van Renault.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud