Advertentie

Renault herlanceert luxesportwagen Alpine

Renault-CEO stapt uit een van de eerste exemplaren van het gereïncarneerde Alpine ©REUTERS

Sinds kort rolt in de Franse kuststad Dieppe de Alpine A110 van de band. Het legendarische sportwagenmerk Alpine is herboren.

Renault heeft zijn sportmerk Alpine uit een lange winsterslaap gewekt. Meer dan twintig jaar na de stopzetting van de productie steekt het de luxewagen in een nieuw jasje. Dat is volgens het bedrijf meer dan alleen maar 'een oefening in nostalgie'. De Alpine A110 is beschikbaar vanaf begin 2018.

Alpine werd in 1955 opgericht in Dieppe aan de Franse westkust door garagehouder Jean Rédélé, die de wagen bouwde op basis van Renault-onderdelen. Het bedrijfje werd uiteindelijk overgenomen door Renault. De Alpine kende zijn gloriedagen in de jaren 60 en 70 en werd beroemd door zijn prestaties in rally's en uithoudingswedstrijden. Renault-Alpine won onder andere de 24 uur van Le Mans en de rally van Monte Carlo.

De Alpine A110 uit de jaren zestig ©rv

Met de Alpine A110 zetten de Fransen nu onder andere de aanval in op gelijkaardige auto's zoals Porsche Cayman en Lotus Elise.

Renault investeerde 36 miljoen euro in de fabriek in Dieppe, waar het op termijn 6.000 Alpines per jaar kan produceren. De Alpine A110 - een ultralichte wagen van net boven 1.000 kilo - is te koop vanaf 58.000 euro. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud