Advertentie

Renault lanceert goedkope jeep in India

Voor 4.500 euro kan u al een Renault Kwid aanschaffen. ©Bloomberg

De Franse autoproducent probeert met de KWID, die tussen 4.500 en 6.000 euro moet kosten, een doorbraak te forceren in India.

Vorig jaar al stelde Renault op de Delhi Motorshow de KWID voor. De testcar kreeg toen een drone mee ('flying companion') om de bestuurder te waarschuwen in moeilijke situaties. De drone is verdwenen, maar de low-budget auto komt nu toch op de markt.

De KWID wordt gebouwd op een nieuw platform dat uitgedokterd is door de alliantie tussen Renault en Nissan. Wat voor motorwerk er onder KWID zal schuilgaan maakt de autofabrikant nog niet bekend. Wel vertoont het interieur, in de mate van het mogelijke, veel gelijkenissen met wagens in het hogere segment van Renault. Zo zal de Indiase consument kunnen gebruik maken van een modern navigatie- en multimediasysteem en zal er ook Bluetooth aanwezig zijn. De stadswagen is 3,68 meter lang en 1,58 meter breed en biedt plaats aan vijf inzittenden. Een kleine jeep dus.

Opmerkelijk, de KWID zal tussen de 300.000 en 400.000 roepie kosten. Omgerekend is dat 4.500 à 6.500 euro.

Kernmarkt

In 2010 maakte Renault bekend dat het India ziet als een van zijn kernmarkten. De verkoopscijfers liegen er niet om: van 1.500 wagens in 2011 tot 45.000 in 2014. Volgens Bernard Cambier, operationeel directeur voor Renault-Nissan in India, moet de budgetwagen het marktaandeel van het concern in India nog tot 5 procent optrekken.

Is het project in China een succes, zal Renault de KWID nog in China, Brazilië en Rusland introduceren. Momenteel is het nog niet bekend of Renault de KWID bij ons op de markt zal brengen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud