Ruim 300 banen bedreigd bij Henegouwse graafmachineproducent

Het Zuid-Koreaanse Doosan Infracore wil zijn productievestiging in Frameries, waar graafmachines voor de Europese markt worden geproduceerd, sluiten. De site is al jaren verlieslatend en de productiekosten blijven te hoog. Er staan 313 banen op de tocht.

In 2010 werd nog geïnvesteerd in de vestiging, maar de verwachte heropleving van de Europese markt kwam er niet, stelt Doosan Infracore Europe. 'Integendeel, de markt en de volumes van Frameries stagneerden.'

Er werden nadien 'talloze maatregelen' genomen om de kosten te verminderen en de werkgelegenheid te behouden, maar desondanks 'blijven de productiekosten van de Henegouwse site te hoog', aldus nog het bedrijf. 'Dat betekent dat Frameries niet tegelijkertijd rendabel en concurrentieel kan zijn.'

De vestiging stapelt sinds 2008 de verliezen op en de directie verwacht geen kentering. Daarom ziet ze geen andere oplossing dan de productie stop te zetten en de Europese klanten te bevoorraden vanuit Zuid-Korea.

Sitemanager Giuseppe Pappalardo belooft 'een constructieve dialoog' met de vakbonden en hoopt op 'gepaste oplossingen in het belang van alle betrokkenen'. De commerciële activiteiten zouden wel voortgezet worden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud