Russische miljardair koopt Nürburgring

©EPA

De Russische miljardair Viktor Kharitonin, de topman van farmabedrijf Pharmstandard, wordt voor twee derde eigenaar van de Nürburgring, het bekende racecircuit in de Duitse Eifel.

De Nürburgring verkeert al een aantal jaar in financiële problemen door dure projecten als de aanleg van een achtbaan en hotels.

Kharitonin is een zakenvriend van Roman Abramovitsj, de eigenaar van de Londense voetbalclub Chelsea. Het is niet duidelijk hoeveel geld er met de verkoop is gemoeid.

Eerder dit jaar nam de Capricorn Groep, een producent van auto-onderdelen uit Düsseldorf, het circuit nog over van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Maar Capricorn bleek uiteindelijk toch niet in staat om aan de nodige betalingen te voldoen. Het bedrijf had voor het circuit meer dan 100 miljoen euro neergeteld.

De in 1927 geopende Nürburgring geldt als een van de moeilijkste circuits ter wereld. In 1976 had de bekende Oostenrijkse F1-coureur Niki Lauda er een bijna-dodelijk ongeluk en in 1964 kwam de Nederlandse F1-coureur Carel Godin de Beaufort er om het leven tijdens een training.

Vanwege de vele ongelukken werd gestopt met Formule 1-races op de oude Nürburgring. Sinds 2008 wordt de Grote Prijs van Duitsland tweejaarlijks gereden op de nieuwe Nürburgring, afgewisseld met de racebaan van Hockenheim. Het nieuwe circuit werd naast het oude gebouwd, dat de naam 'De Groene Hel' meekreeg.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud