Smartwatch als controlesysteem voor Volvo

Nu kan u ook via uw smartphone controle uitoefenen over uw Volvo-wagen. ©rv

De Zweedse autofabrikant Volvo rolt zijn mobiele app 'Volvo On Call' verder uit. Nu kan ook de smartwatch controle uitoefenen over uw auto. De dienst is vanaf juni te gebruiken.

Nadat eigenaars van een Volvo-wagen de applicatie al konden gebruiken via hun smartphone, rolt het Zweedse autoconcern de dienst nu ook uit naar de Apple Watch en de Android Wear. Daarnaast komt er ook een aangepaste versie voor de iPad en apparaten die met het besturingssysteem van Windows werken. Gebruikers van die laatste technologie kunnen ook gebruik maken van Cortana, de personal-assistant toepassing van Windows.

Volledige controle

De 'Volvo On Call' app laat de bestuurder toe om verschillende gegevens van hun Volvo-wagen te controleren. 'Met Volvo On Call kunnen onze klanten, buiten het rijden zelf natuurlijk, alle controle uitoefenen over hun Volvo. De temperatuur regelen, het brandstofvolume controleren... Nu kan de gebruiker ook zijn wagen terugvinden op een drukke plek. De keuzes zijn eindeloos', stelt David Holecek, verantwoordelijke voor het product bij het autoconcern.

Niet nieuw

Volvo On Call is echter niet nieuw. De dienst werd als een van de eerste telematicasystemen voor auto's gelanceerd in 2001. Oorspronkelijk was de dienst bedoelt voor noodhulp bij pech of diefstal onderweg. De laatste jaren breidde Volvo de dienst verder uit tot een volwaardige assistent voor de Volvo-bestuurder.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud