Spyker gaat definitief van de beurs

Foto: ANP ©ANP

Het aandeel van autofabrikant Spyker van de omstreden zakenman Victor Muller verdwijnt op 13 september definitief van de beurs.

Spyker nam in januari 2011 het Zweedse merk Saab over van General Motors. Dat was het begin van het einde van de bouwer van exclusieve sportwagens. In april van 2011 bleek Saab betalingsachterstanden te hebben bij leveranciers, die daarom geen onderdelen meer leverden. Eind 2011 vroeg Saab het faillissement aan.

Spyker werd al in september 2011 door de beurstoezichthouder op het strafbankje geplaatst. Het kreeg tot tweemaal toe uitstel voor het doorvoeren van herstructureringen. De nieuwe vervaldatum was 13 september 2013. ‘Ondanks de herstructureringmaatregelen is Spyker niet in die mate hersteld dat het kan terugkeren naar de officiële markt’, stelt Spyker in een persbericht.

Spyker dagvaardde GM begin augustus vorig jaar en eiste namens Saab 3 miljard dollar schadevergoeding van GM omdat het niet mocht verkopen aan een Chinese partij. De rechter gaf GM in juni evenwel gelijk. Daardoor was het geduld van de toezichthouder echt helemaal op.

Spyker ging in 2004 naar de beurs tegen 15,5 euro per aandeel. Het is nu 0,80 euro per aandeel waard, goed voor een beurskapitalisatie van 2,47 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud