Suzuki roept wereldwijd twee miljoen wagens terug

Suzuki moet 2 miljoen wagens terugroepen ©EPA

De Japanse autofabrikant Suzuki is genoodzaakt wereldwijd ongeveer twee miljoen auto's terug te roepen. De reden zou een potentieel defect aan het contactslot zijn.

De terugroepactie is meteen de grootste ooit voor Suzuki. Het roept wereldwijd zo'n 2 miljoen auto's terug, waarvan 1,86 miljoen in thuisland Japan. In Europa en Australiƫ gaat het om 133.700 wagens. Momenteel is het nog niet duidelijk of er ook Belgische wagens bij de terugroepactie betrokken zijn.

Suzuki zou 67 meldingen hebben gehad over rookvorming als gevolg van het defect. Voorlopig zijn er volgens de autofabrikant nog geen doden of gewonden gevallen.

Negen modellen

Bij de terugroepactie zouden er negen modellen betrokken zijn. Volgens de Nederlandse website Autonieuws gaat het om de Suzukimodellen WagonR, Alto en Swift. Ook eigenaars die in het bezit zijn van aan Suzuki gelinkte wagens zoals Mazda en General Motors letten best op. De Chevrolet Cruze en de Mazda Carol worden ook genoemd bij de getroffen wagens. 

Het was niet de eerste terugroepactie voor de Japanse autofabrikant dit jaar. Eind maart riep Suzuki al eens 168.000 auto's terug omwille van een gelijkaardig defect.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud