Advertentie

Tesla-concurrent Polestar gaat naar beurs

Bezoekers bekijken Polestar-auto's op het autosalon van München. ©REUTERS

De elektrische autoproducent Polestar trekt naar de beurs. Het bedrijf zoekt kapitaal om een reeks nieuwe modellen te lanceren.

Polestar gaat naar de beurs via een fusie met de spac Gores Guggenheim, die dit voorjaar 800 miljoen euro ophaalde. Geen traditionele beursgang dus, maar een samensmelting met een blancochequebedrijf. De deal waardeert het bedrijf op 20 miljard dollar, meldt Polestar in een verklaring.

Nieuwe modellen

Polestar werd in 2017 gelanceerd als de sportieve elektrische luxedochter van Volvo en de Chinese autogroep Geely. Het bedrijf heeft wereldwijd zo'n honderd dealerlocaties, waarvan vijf in België. Wereldwijd verkocht de autobouwer vorig jaar 10.000 auto's. Dat cijfer moet de komende jaren flink omhoog door de lancering van nieuwe modellen.

Zo wordt gewerkt aan de Polestar Precept en de Polestar 3, een nieuw SUV-model. Dat laatste zou geproduceerd worden in een fabriek in de Verenigde Staten in plaats van in de Chinese fabriek. Dat om hoge importtaksen te ontwijken. Tegen 2025 verwacht de autobouwer wereldwijd 290.000 auto's per jaar te verkopen.

290.000
te verkopen auto's
Tegen 2025 verwacht Polestar wereldwijd 290.000 auto's per jaar te verkopen.

Om die operatie te financieren trekt Polestar naar de beurs. Eerder haalde het bedrijf 550 miljoen dollar (450 miljoen euro) op bij hoofdzakelijk Aziatische investeerders. Het Polestar-aandeel komt vermoedelijk op de Nasdaq, onder de ticker PSNY.

Er gaan geruchten dat ook Volvo binnenkort naar de beurs zou trekken. Eerdere pogingen om van Volvo een beursgenoteerd bedrijf te maken mislukten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud