Tesla-fabriek mag volgende week openen

Tesla-CEO Elon Musk. ©REUTERS

De Tesla-fabriek in Fremont (Californië) zou volgende week de deuren opnieuw kunnen openen. Dat blijkt uit een reeks tweets van Alameda County in Californië. Het lokale bestuur had eerder de heropstart begin mei nog afgeblazen.

Het groene licht gaat echter gepaard met een hele reeks voorwaarden. Er zal natuurlijk rekening moeten worden gehouden met de gezondheidsmaatregelen om besmettingsrisico's te vermijden. Ook moeten de cijfers van volksgezondheid stabiel blijven of verbeteren. 

Eerder verzette Tesla-oprichter en miljardair Elon Musk zich tegen de sluiting die hem belette elektrische auto's te assembleren. Musk negeerde dat verbod eerder deze week, en meldde op Twitter dat hij zelf ook aan de lopende band zou gaan staan. 'Als iemand gearresteerd zal worden, dan vraag ik dat ze alleen mij oppakken', liet hij toen weten. 

Musk dreigde de fabriek, die eind maart de deuren sloot, en het eveneens in Californië gelegen hoofdkantoor van Tesla in Palo Alto zelfs te verplaatsen naar andere Amerikaanse staten.

Hij spande ook de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin voor zijn kar. Die vond dat de staat Californië al het nodige moest doen om Tesla te helpen diens fabriek te heropenen. Tesla is een van de grootste werkgevers in de regio, met meer dan 11.000 werknemers in Fremont.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud