Advertentie

Tesla gaat uitbreiden in België

©Bloomberg

Naast de twee bestaande verkooppunten komen er nog extra showrooms, vernam De Tijd bij kersvers countrymanager An De Pauw.

De Amerikaanse bouwer van elektrische auto’s Tesla gaat sterker inzetten op België. Naast de twee bestaande verkooppunten komen er nog extra showrooms, vernam De Tijd bij kersvers countrymanager An De Pauw.

De eerste topvrouw voor België alleen toont het toegenomen belang van de Belgische markt voor Tesla. De Pauw krijgt de twee bestaande verkoopcentra onder zich, een in Aartselaar bij Antwerpen en een in Brussel.

Tot nu toe werd Tesla België vanuit het Europese hoofdkwartier in Amsterdam bestuurd. ‘Maar Tesla heeft gemerkt dat de Belgische markt anders is dan de Nederlandse, zegt De Pauw. ‘België heeft zijn eigen gevoeligheden, zijn eigen wetgeving, eigen politiek klimaat en vooral een tweetalige bevolking.’

De Pauw heeft de verkooppunten in Aartselaar en Brussel onder zich. ‘Maar ons verkoopnetwerk moet heel België omvatten. We gaan de bestaande gaten opvullen.’ Tesla België is volop bezig geschikte locaties te zoeken. Er komt een extra showroom in het zuiden van het land en Oost- en West-Vlaanderen kunnen een extra winkel gebruiken.

Momenteel werken in België 40 mensen voor Tesla. Dat aantal zal binnenkort toenemen. Behalve extra etalages wil het bedrijf ook extra laadpunten (nu in Nijvel, Aartselaar en Gent) en onderhoudscentra (nu in Aartselaar en Zaventem).

‘Door de hoge loonkosten en de bijbehorende cultuur van bedrijfswagens is het premiumsegment in België belangrijker dan in andere landen’, zegt Yannick De Macq, de manager van de Tesla-winkel in Brussel. ‘Dat is een van de belangrijke redenen om in België onze structuur verder uit te bouwen.’ In tegenstelling tot traditionele autobouwers doet Tesla alles in eigen beheer, van assemblage tot marketing, verkoop, verzekering, pechverhelping en onderhoud. ‘Door niet met een invoerder en dealer te werken, zoals andere automerken, hoeven we niet in te boeten op de marges’, zegt De Macq. Sinds 2013 verkocht Tesla in ons land al 700 wagens, waarvan 521 vorig jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud