Tesla kondigt ‘belangrijk nieuw product' aan

©Bloomberg

Met een tweet laat Tesla-man Elon Musk weten dat hij donderdag een belangrijk nieuw product zal voostellen. Het enige wat hij prijsgeeft, is dat het niet gaat om een auto. Vermoedelijk pakt hij uit met de ‘home battery’.

Het gebeurt wel vaker dat Musk via een mysterieuze tweet een nieuw product aankondigt. Zo had hij het onlangs nog over de software-update die van de bestaande Tesla’s zelfrijdende wagens kan maken.

Major new Tesla product line -- not a car -- will be unveiled at our Hawthorne Design Studio on Thurs 8pm, April 30— Elon Musk (@elonmusk) March 30, 2015

En op 30 april komt hij dus weer met iets nieuws. Volgens analisten zou het wel eens kunnen gaan om de ‘home battery’, een product waar Musk het eerder al over heeft gehad. Met die batterij zouden gezinnen bijvoorbeeld overdag zonne-energie kunnen opslaan voor gebruik ’s nachts. Het aandeel  van het bedrijf reageert alvast positief op de aankondiging, en steeg vlak nadien met 3,5 procent.

Musk stuurde de aankondiging overigens vanuit China, blijkt uit zijn Twitter-account. Hij zag er de voorbije dagen onder meer de president, Xi Jinxping, en andere leden van de regering.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud