Tesla lanceert nieuwe SUV

Het nieuwe Model Y van Tesla. ©REUTERS

De nieuwe 4x4, die plaats biedt aan zeven mensen, zal minstens 39.000 dollar kosten.

De automaker Tesla  heeft zijn nieuwe SUV onthuld, de Model Y.

Topman Elon Musk presenteerde de elektrische wagen in de ontwerpstudio van het bedrijf in Hawthorne. De standaardversie van de Model Y is vanaf 2021 verkrijgbaar.

De Model Y is een zogenoemde cross-over, waarin kenmerken van normale passagiersauto's worden gecombineerd met die van een SUV, een groter type personenauto met vierwielaandrijving. Tesla speelt daarmee in op de trend waarbij Amerikaanse consumenten hun sedans veelal inruilen voor terreinwagens.

De standaardversie van de Model Y zal 39.000 dollar kosten, omgerekend zo'n 34.500 euro. Die auto kan met een volle accu 340 kilometer rijden. Duurdere versies van 51.000 tot 60.000 dollar, die al in het najaar van 2020 te koop zijn, krijgen een groter bereik.

Tesla staat vooral bekend als maker van dure elektrische bolides, maar probeert sinds 2016 ook voet aan de grond te krijgen op de markt voor middenklassers. Het bedrijf introduceerde in dat jaar Model 3 voor een prijs vanaf 35.000 dollar. De bouw van de auto's begon evenwel met veel duurdere versies, om zo de kosten voor de introductie sneller terug te verdienen. Begin maart was de eerste Model 3 leverbaar met het beloofde prijskaartje.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect