Tesla maakt zich op voor hogere productie

De productielijn van Tesla in Fremont (Californië). ©Photo News

Tesla treft voorbereidingen om zijn productie van elektrische auto's op te voeren. Dat schrijft het hoofd van de autotak, Jérôme Guillen, in een interne memo.

Het persbureau Bloomberg kon de nota inzien.

'Hoewel we niet specifiek kunnen zijn in deze e-mail, weet ik zeker dat jullie hier blij mee zullen zijn', schrijft Guillen aan het personeel. Het gaat om voorbereidingen om de productie van de fabriek in Fremont, vooralsnog de enige volledige autofabriek van Tesla,  te verhogen.

Het bericht komt kort nadat Tesla een verkooprecord heeft gevestigd in het tweede kwartaal. Er werden zo'n 95.000 auto's aan de man gebracht. Volgens Guillen vestigde Tesla in dezelfde periode ook 'nieuwe records bij alle productielijnen in termen van productieaantallen en efficiëntie'.

Topman Elon Musk staat erom bekend zeer ambitieuze doelen te stellen voor Tesla, die lang niet altijd worden gehaald. Aan de aandeelhouders liet hij weten dat dit jaar mogelijk een half miljoen elektrische auto's van de band rollen, maar dan moet een nieuwe fabriek in China wel op stoom zijn gekomen in het vierde kwartaal.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect