Tesla onthult elektrische Cybertruck

©AFP

De pick-uptruck ziet eruit als een futuristisch gepantserd voertuig en is dat eigenlijk ook. Kostprijs: een kleine 40.000 dollar.

Het voertuig - met de naam 'Cybertruck' - werd gepresenteerd in Los Angeles. Volgens Tesla-topman Elon Musk kan de auto best wel tegen een stootje. Om dat aan te tonen werd er op het podium met een voorhamer op de deur geslaan en werd een zijruit bekogeld met een metalen bal. Er waren geen blutsen merkbaar op de deur. Het experiment met de ruit ging evenwel verkeerd. 'Oh my fucking god. Misschien hebben we wat te hard gegooid', reageerde topman Elon Musk waarna de show gewoon verder ging.

Elon Musk typeert de cybertruck als het 'officiële voertuig van Mars'. Het ontwerp is geïnspireerd op de James Bond-film The Spy Who Loved Me. De eerste auto's zullen vermoedelijk pas eind 2021 van de band rollen, maar nu al is geweten dat fans voor de basisversie een kleine 40.000 dollar (36.000 euro) zullen moeten betalen. Voor die prijs heb je een bereik van 250 mijl.

©Tesla

Voor 50.000 dollar heb je 300 mijl bereik en een vierwielaandrijving. Voor 70.000 dollar kan je 500 mijl rijden met één tankbeurt en heb je een krachtige motor die in 2,9 seconden kan optrekken tot 100 kilometer per uur. 

Eerder zei Musk al dat hij geen hoge verwachtingen heeft van de verkopen van een eventuele pick-up. Dat heeft vermoedelijk te maken met het feit dat eigenaren van een pick-up doorgaans erg merktrouw zijn en de markt is in de VS stevig in handen van Dodge, Ford en Chevrolet terwijl ook het Japanse Toyota een hap uit de taart neemt.

Het belangrijkste model voor Tesla blijft vooralsnog de Model 3, de relatief betaalbare elektrische auto waarmee het bedrijf de massa wil bereiken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud