Advertentie

Tesla ontslaat 9 procent van zijn personeel

©REUTERS

De Amerikaanse bouwer van elektrische auto's Tesla ontslaat zo'n 9 procent van zijn personeelsbestand, dat volgens gegevens van eind vorig jaar uit 37.543 voltijdse werknemers bestaat.

Topman Elon Musk zei dat de maatregelen deel uitmaken van een vereenvoudiging van de managementstructuur die vorige maand in het vooruitzicht werd gesteld. Tesla  moet zijn kosten verminderen en winstgevend worden, zo legde Musk uit aan het personeel. De personeelsvermindering zal geen impact hebben op de productiedoelstellingen voor het Model 3. 

Tesla bestaat bijna vijftien jaar en maakte nooit winst. 'Winst is duidelijk niet hetgene wat ons motiveert', aldus Musk. 'Wat ons drijft is de wereldwijde overgang naar duurzame en zuivere energie, maar we zullen daar nooit in lukken tenzij we tonen dat we duurzaam winstgevend kunnen zijn. Dat is een geldige en eerlijke kritiek op de geschiedenis van Tesla tot nu toe.' 

Tesla zal ook een verkoopsovereenkomst met Home Depot stopzetten. Het zal zijn zonne-energieproducten zelf verkopen via eigen winkels en de eigen website. Tesla-werknemers bij Home Depot zouden zoveel mogelijk een baan krijgen in de eigen winkels. 

Elon Musk in een tweet: 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud