Tesla opent eerste Belgische showroom op 18 juli

DeTesla Model S. ©REUTERS

Autofreaks met een hart voor het milieu weten over goed twee weken waar ze naartoe moeten. Tesla, de Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens, opent op 18 juli zijn eerste Belgische showroom in Brussel.

De Tijd schreef eerder dit jaar al dat Tesla aan een eerste Belgische showroom timmerde. Bronnen dicht bij het dossier hadden het toen nog over een opening tegen het einde van dit jaar of begin volgend jaar. Maar de bal rolt blijkbaar sneller dan verwacht. De opening van de Brusselse showroom vindt al op 18 juli plaats, bevestigde het bedrijf gisteren aan De Tijd. Dat wil zeggen dat Belgische fans binnenkort niet langer naar Nederland moeten als ze een Tesla-auto willen kopen.

Tesla werkt hard aan een uitbreiding in Europa, waarbij Nederland de logistieke draaischijf wordt. Die uitbreiding is niet onlogisch. Met de nieuwe Tesla Model S mikt het bedrijf voor het eerst op een breder publiek. Voordien stond Tesla vooral bekend als de ‘groene Ferrari’, met enkel luxesportwagens in de aanbieding.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud